Nagyon röviden: Általában úgy alakul az ár, hogy ahány öltés, annyi forint a   tervezési díj.

Ennél kicsit bővebben: Gondold végig a folyamatot. Küldesz egy JPG képet,   amiből a végén megkapod azt az anyagot, amit felvarrhatsz a ruhádra. Mik is a közbenső lépések?

Először a kép bekerül a tervező szoftverbe. Itt pontról pontra körbe rajzoljuk a kép minden egyes részét, paraméterezzük, pl. milyen legyen a   varrás iránya, stb., majd elmentjük olyan formában, hogy a hímzőgép értse. Ezután előhúzunk a zsákból egy olyan anyagot, amire majd hímzünk,   kiválasztjuk a megfelelő színű cérnákat és méretű tűket, majd elindítjuk a programot. Na, innentől már könnyű :) Ezután már csak ki kell vágni az anyagból, a szélét elsimítani, illetve az ici-pici átkötéseket kivágni a mintából. És hipp-hopp, készen is vagyunk!

Ahogy látod, ez sok idő. Rengeteg energia fekszik abban, hogy valóban azt kapd, amit elvársz. Előre be kellett szerezni az anyagokat, a sok-sok színes cérnát, tűket, stb. Na, végül is, ezt fizettetjük meg Veled :)

Tehát ott tartottunk, hogy a tervezési folyamat során kiderül, hogy mennyi öltésből áll a minta. Ez az alapja a tervezési díjnak, ahogy ezt említettem. Ez egyszeri díj, innentől a minta készen van, nem kell még egyszer tervezni, lehet bármikor máskor is felhasználni. Ez ugye jó, ha a későbbiekben is   szeretnél kérni felvarrót, akár évek múlva is van rá lehetőséged. Van azonban az árnak még egy összetevője: ez pedig a konkrét felvarró   hímzése. Az ár alapja itt is az öltésszám, azonban 1000 öltésenként 60-120Ft körül mozog egy darabnak az elkészítési ára.

Hogy ez pontosan mitől függ? Mekkora mennyiséget rendeltél, mekkora az a cég, amelyik a hímzést végzi, mennyi alkalmazottja van, milyen anyagra készült a minta, milyen bonyolult volt elkészíteni, kivágni, szépre alakítani, stb.

Példán keresztül talán érthetőbb a fentiek:  Elkészült a minta, 10000 öltés lett, ez egyszeri 10000Ft. Meghímezve a cég elkér 70Ft-ot 1000 öltésenként, akkor egy darab ára 700Ft. Ha kértél 10 darabot, akkor az összeg : 10000 + 10*700 = 17000Ft   Ugye így érthető?   Én is hasonlóan járok el, ha 10, vagy több darabot kérsz. Viszont nem az öltésszám alapján számolom, hanem egyszeri 6000Ft a tervezési díj, ezt vedd alapul.

Azonban itt EGYEDI felvarrókról beszélünk! Akkor hogy is van mégis ez?

Nagyon egyszerű, nem így számolok :)

 

Ha egyet kérsz, akkor az ár-érték arány irdatlanul eltorzulna, ha a fentiek alapján lenne az árképzés. Ezért, hogy mindketten jól járjunk, nem számolom   a tervezési díjat, cserébe a hímzés 1000 öltésenkénti árát 80-120Ft-ban   számolom és azt duplázom. (Igaz, ha egy év múlva újra kérsz, akkor is ez   lesz ár.) Tehát a fenti 10000 öltéses minta 2*800 – 2*1200Ft körül alakul. Itt persze   figyelembe veszem a bonyolultságot, mennyi idő alatt lettem készen a tervezéssel, stb.

A lényeg, hogy egy átlagos 9-10cm körüli felvarró 2200-2800Ft körül alakul.
A sztenderd névfelvarró, 10x2cm, 300Ft, de pl. egy dzseki hátára akár 15000-20000Ft is lehet.
Kérheted tépőzárral, ez esetben a tépőzár kampós részét rávarrjuk, a bolyhosat pedig megkapod hozzá.

Nos, most már tudsz tervezni, ha egyedi ruhatetkót szeretnél :)